Zeeuwse Zorgschakels

Zorg in één hand

Verdwalen in uw eigen dorp. Vergeten welke dag het is. Dierbaren niet meer herkennen. Als u of een van uw naasten aan dementie lijdt, dan komt er nogal wat op u af. Welke hulp is mogelijk? Welke zorg is nodig? U hoeft er niet alleen voor te staan. Voor hulp en ondersteuning kunt u bij Cleijenborch Thuis terecht. Onze casemanager weet wat er speelt en helpt bij het vinden van de juiste zorg.

 

Natuurlijk, iedereen vergeet wel eens een naam of weet niet meer waar die bos sleutels is gebleven. Maar als die vergeetachtigheid een probleem wordt, kan er sprake zijn van een vorm van dementie, bijvoorbeeld Alzheimer: een sluipende ziekte die in het begin vaak onopgemerkt blijft. Partners, familieleden of bekenden trekken aan de bel als ze een ‘niet-pluisgevoel’ hebben doordat ze merken dat iemand smoesjes verzint om te verbloemen dat er problemen zijn. Zo worden gewone huishoudelijke klusjes als koken en schoonmaken bijvoorbeeld steeds moeilijker. Gelukkig kan iemand met dementie nog lange tijd thuis blijven wonen. Zeker met hulp is dat goed mogelijk. Wij helpen bij het organiseren en inschakelen van hulp en zorg. Bij ons bent u in goede handen.

 

Casemanager dementie

Zorg rondom dementie is complex. Zeeuwse Zorgschakels is in het leven geroepen om hulp te bieden bij het vinden van de juiste zorg. Het is een samenwerkingsverband van verschillende partijen, die hulp bieden bij dementie. De coördinatie tussen deze partijen is in handen van de casemanager dementie. Deze spin in het web is een zorgprofessional met verstand van zaken. Samen met alle betrokkenen stelt de casemanager een persoonlijk plan op rondom wonen, zorg en welzijn. De casemanager helpt de regie te houden, zorgt voor structuur en regelmaat en helpt bij het inschakelen van hulp en zorg: een vaste contactpersoon vanaf het moment dat begeleiding thuis nodig is tot een eventuele verhuizing naar een zorgcentrum.

 

Cleijenborch Thuis

Hoeveel hulp nodig is, verschilt van persoon tot persoon. Samen met u en uw naasten kijken we wat nodig is om thuis te blijven wonen op de manier zoals u dat gewend bent. Misschien is hulp bij huishoudelijke taken als strijken, stofzuigen en ramen lappen al voldoende of een dagelijkse warme maaltijd van Tafeltje Dekje uit de keuken van Cleijenborch CulinR. Het kan echter ook zijn dat intensievere zorg nodig is en dat u bijvoorbeeld persoonlijke verzorging of verpleging nodig heeft aan huis. Dan is het goed om te weten dat u terecht kunt bij Cleijenborch Thuis. Onze medewerkers zijn ervaren, ze bieden een luisterend oor en houden rekening met uw persoonlijke wensen. Zo krijgt iedereen de zorg die bij hem of haar past.

 

Op adem komen

Partners, kinderen, familieleden of vrienden die een groot deel van de zorg voor anderen op zich nemen, zijn mantelzorgers. Ook voor hen is wat extra hulp af en toe welkom omdat ze even tijd voor zichzelf nodig hebben of op vakantie willen. Meestal is dat niet eenvoudig te organiseren, omdat de zorg overgenomen moet worden. Het is prettig om te weten dat wij in de buurt zijn om te helpen. Wij nemen graag tijdelijk de zorgtaken over zodat mantelzorgers met een gerust hart weg kunnen. Bij ons is de zorg in goede handen.