Behandelaars

Wanneer u in zorgcentrum Cleijenborch woont en u heeft behandeling nodig van de fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist, dan komen zij gewoon langs in uw appartement.

 

Fysiotherapeut

Als u ouder wordt, neemt de beweeglijkheid van uw lichaam af en alledaagse handelingen, zoals lopen, fietsen, uzelf wassen of aankleden, worden moeilijker. Kortom: door uw ouderdom is een goed functionerend lichaam niet meer vanzelfsprekend. Fysiotherapie is er op gericht dat de spierkracht op peil blijft, de gewrichten zo mobiel mogelijk blijven en dat het uithoudingsvermogen wordt getraind.

Ergotherapeut

Ergotherapie richt zich op het weer mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij mensen die door ziekte of handicap een lichamelijke of psychische beperking hebben opgedaan.

 

Logopedist

Logopedie is zorg die nodig is als er problemen zijn met stem, spraak, taal, gehoor en slikken. Logopedisten behandelen stoornissen op het gebied van de persoonlijke communicatie.

 

Diëtist

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte. De diëtist behandelt u met een op maat gemaakt voedings- of dieetadvies. Hij of zij kan door het behandelen met een bepaald dieet de lichamelijke gezondheid bevorderen. Daarnaast heeft een diëtist(e) kennis van gedrag rondom de voeding en kan hij/zij u begeleiden en motiveren bij het volgen van het dieet.