Versoepeling bezoekregeling

Wij stellen u hierbij op de hoogte van de versoepeling van de bezoekregeling die gaat gelden in Cleijenborch vanaf 8 juni a.s.

 

Aangepaste bezoekregeling

Het kabinet heeft besloten om voorzichtig te starten met bezoek in het verpleeghuis onder strikte voorwaarden. GGD Zeeland wil bevestigd zien dat er geen Covid-19 is op de locatie waar de bezoekregeling versoepeld wordt. Bewoners, medewerkers en bezoekers worden voorafgaande aan de versoepeling van de bezoekregeling getest op Covid-19. Dit is een nadrukkelijke voorwaarde om uw naaste te bezoeken.

 

Hoe kan ik mijn naaste veilig bezoeken

Wij begrijpen dat u niets liever wilt dan uw naaste zo snel mogelijk ontmoeten. En samen zorgen wij ervoor dat we uw bezoek veilig kunnen laten verlopen. Veilig voor u, uw naaste en voor onze medewerkers. Het versoepelen van de bezoekregeling is immers best spannend want het coronavirus is nog steeds aanwezig in de samenleving.

 

Goed om te weten

Om het risico van besmetting zo klein mogelijk te maken zijn er voorwaarden verbonden aan het bezoek. Per bewoner is er één vaste bezoeker toegestaan. De bewoner bepaalt, voor zover hij of zij hiertoe in staat is, of hij of zij bezoek wil ontvangen en wie er op bezoek mag komen. Samen besluit u wie er van deze bezoekregeling gebruik maakt.

 

Voor u op bezoek komt

U kunt alleen op bezoek komen als er een afspraak is gepland en u een geldige negatieve Covid-19 testuitslag heeft. U dient zelf zorg te dragen voor een Covid-19 test. Een bezoekafspraak kunt u maken via onze website www.cleijenborch.nl, u kiest zelf een dag en tijdstip uit. Wij vragen u voor u op bezoek komt extra alert te zijn op uw gezondheid. Heeft u, of hebben uw huisgenoten, verkoudheidsklachten, zoals snotteren, niesen, hoesten of koorts? Blijf dan thuis en meld u telefonisch af voor uw bezoek. U vult vooraf het formulier ‘Registratie bezoeker’ in en tekent dit voor akkoord.

 

Bezoek

Wij vragen u op tijd te komen. U wordt bij de ingang van Cleijenborch ontvangen door een gastheer/gastvrouw. U laat bij uw eerste bezoek de uitslag van de Covid-19 test zien. Uw temperatuur wordt gemeten en genoteerd op het formulier ‘Registratie bezoeker’ wat u inlevert bij de gastheer/gastvrouw. De gastheer/gastvrouw informeert u over de voorwaarden van de bezoekregeling en het juiste gebruik van een mondneusmasker en handschoenen. Wij verzoeken u met klem u te houden aan de bezoekregels en de aanwijzingen van de gastheer/gastvrouw op te volgen. Een bezoek duurt maximaal 1 uur.

 

Na uw bezoek

Graag horen wij van u hoe u het bezoek heeft ervaren. Vult u hiervoor de enquête in op het einde van uw bezoektijd. Krijgt u na uw bezoek verkoudheidsklachten of koorts, meldt u dat dan telefonisch bij de receptie.

 

Mocht zich binnen Cleijenborch een besmetting voordoen dan zijn wij genoodzaakt de aangepaste bezoekregeling te beperken of te laten vervallen.

 

Andere contactmogelijkheden

Wij blijven uw naaste, waar dat nodig is, ondersteunen in contact met familie. Dit betekent dat we gebruik blijven maken van telefoongesprekken, beeldbellen en bezoek in de tuin. Ook is bezoek mogelijk ‘door het glas’. In appartement 109 is een bezoekersruimte gerealiseerd. Deze bezoekersruimte is bereikbaar vanuit de tuin van Cleijenborch (aan de zijde van de basisschool, de route wordt aangegeven met bewegwijzering). U komt dus rechtstreeks in het appartement binnen en komt dus niet in de andere ruimtes van Cleijenborch. Hierdoor is dit een veilige optie. In de bezoekersruimte zijn meerdere bezoekers mogelijk en ook kinderen zijn welkom. Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn hier niet nodig en u hoeft vooraf niet getest te worden op Covid-19. We hebben deze ruimte gerealiseerd omdat we beseffen dat voor het regulier bezoek slechts één vaste bezoeker in aanmerking komt en dat dit in sommige situaties tot onmogelijke keuzes leidt. Voor het bezoek aan deze bezoekersruimte maakt u eveneens een afspraak via de website.  

 

Terug naar overzicht