thuis@cleijenborch Ouderenzorg Noord-Beveland behaalt Triple A-status

Cliënten en medewerkers in de ouderen- en thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en geboortezorg zijn heel tevreden over de zorg en over hun organisatie. Cliënten geven hun zorgorganisatie gemiddeld een 8 en zorgmedewerkers geven hun werk gemiddeld een 7,6 (vorig jaar 7,3).

 

Dit positieve beeld blijkt uit het vergelijkingsonderzoek ‘benchmark in de zorg 2013’, dat 4 oktober is gepresenteerd. Cliënten zijn het meest tevreden over de relatie met de zorgprofessional. Zorgmedewerkers zijn vooral tevreden over de inhoud van het werk en de sfeer en cultuur. De opdracht voor zorgorganisaties is nu om deze tevredenheid te behouden en te laten groeien, in een branche die meer dan ooit in beweging is. Geen geringe opdracht, gezien de plannen van de regering.


Zorgorganisaties, waaronder Zorgcentrum Cleijenborch, krijgen door de benchmark meer inzicht in de eigen bedrijfsresultaten op financieel, personeel en integraal gebied. De benchmark is dus een hulpmiddel bij eventuele verbeteringen in de organisatie. Zorgcentrum Cleijenborch behaalde de zogenaamde ‘Triple A Status’. Dat betekent dat zij het hoogste scoorde op drie gebieden: cliënten, medewerkers en bedrijfsvoering. Wij zijn trots op dit resultaat en danken onze medewerkers en vrijwilligers voor hun inzet en mantelzorgers en bewoners voor hun medewerking aan het cliënttevredenheidsonderzoek.

Terug naar overzicht