Overzicht Zeeuwse verpleeghuizen

Net als afgelopen week, delen we namens Allévo, Cederhof, Cedrah, Cleijenborch, Eilandzorg, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg, ZorgSaam en Zorgstroom de actuele coronacijfers.

 

In de verpleeg- en verzorgingshuizen zijn er deze week 56 nieuwe besmettingen bij gekomen. Deze week zijn er tien cliënten overleden. Er zijn zeven cliënten hersteld. Angela Bras, woordvoerder namens de verpleeg- en verzorgingshuizen: “We betreuren het enorm dat er zoveel besmettingen zijn bijgekomen. Ook vinden we het heel verdrietig dat er meerdere cliënten zijn overleden. De reden van de forse stijging in het aantal besmettingen is dat er verspreid over heel Zeeland bij verschillende organisaties uitbraken zijn. Dit is in lijn met de stijgende cijfers in Zeeland en Nederland. We hopen dat de lockdown zorgt voor minder besmettingen, ook in de verpleeghuizen.”

 

Ondanks de scherpere maatregelen die minister-president Rutte heeft afgekondigd, mogen de verpleeghuizen gelukkig nog steeds bezoek ontvangen en lokaal keuzes maken. Dit betekent dat we alleen tijdelijk de deuren sluiten bij besmettingen. 

 

Terug naar overzicht