Overzicht Zeeuwse verpleeghuizen

Wat is de huidige situatie in Zeeland?

Net als afgelopen week, delen we namens Allévo, Cederhof, Cedrah, Cleijenborch, Eilandzorg, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg, ZorgSaam en Zorgstroom de actuele coronacijfers.

In de verpleeg- en verzorgingshuizen zijn er deze week 14 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dit zijn er gelukkig veel minder dan vorige week. Ook zijn er 27 cliënten hersteld. We vinden het heel verdrietig dat er deze week 9 cliënten zijn overleden.

 

Situatie binnen Noord-Beveland

In Noord-Beveland zijn de afgelopen zeven dagen 436 besmettingen per 100.000 inwoners geconstateerd. Daarmee staat onze gemeente nu landelijk op de derde plaats. Alleen in de gemeenten Vlieland en Edam-Volendam waren er de afgelopen zeven dagen meer besmettingen per inwoner. Het risiconiveau binnen Noord-Beveland is 'zeer ernstig'. Onder de besmette inwoners van Noord-Beveland zijn ook inwoners die thuiszorg van onze organisatie ontvangen. Helaas zijn er ook een tweetal thuiszorgmedewerkers op deze wijze besmet geraakt. Gelukkig is een van deze medewerkers uit quarantaine.

 

Vaccineren cliënten

Zeeland is een van de vijf regio’s waar binnenkort een pilot start met vaccineren van cliënten die vallen onder de verantwoordelijkheid van de huisarts. Inmiddels zijn alle toestemmingsverklaringen binnen van iedereen die gevaccineerd wil worden. De Zeeuwse Huisartsen Coöperatie bestelt de Moderna vaccins. De leverdatum is op zijn vroegst in de week van 8 t/m 12 februari. Er zullen mobiele teams samengesteld worden die de cliënten gaan vaccineren. 

Terug naar overzicht