Overzicht Zeeuwse verpleeghuizen

Net als afgelopen week, delen we namens Allévo, Cederhof, Cedrah, Cleijenborch, Eilandzorg, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg, ZorgSaam en Zorgstroom de actuele coronacijfers.

 

In de verpleeg- en verzorgingshuizen zijn er deze week 37 nieuwe besmettingen bijgekomen. 7 cliënten zijn hersteld. We vinden het heel verdrietig dat er deze week zes cliënten zijn overleden.

 

Angela Bras, woordvoerder namens de verpleeg- en verzorgingshuizen: "Deze week zien we iets minder besmettingen dan vorige week. Door de recente uitbraak bij de Zoute Viever in Oost-Souburg van WVO Zorg en een aantal andere kleinere clusters, zijn er nog steeds veel besmettingen. Het blijft een zorgelijke situatie en we doen er alles aan om meer besmettingen te voorkomen. We kijken ernaar uit dat vanaf vrijdag wordt gestart met het vaccineren van medewerkers. Dat biedt perspectief.” 

 

Niet alleen medewerkers hebben zicht op een vaccin, ook bewoners van de verpleeghuizen zijn binnenkort aan de beurt. Volgens minister De Jonge kan er op 18 januari worden gestart met het vaccineren van bewoners. Bras: “Er wordt gestart op een beperkt aantal pilotlocaties. In Zeeland zijn er geen locaties aangewezen als pilot. We hopen natuurlijk dat de tests voorspoedig verlopen en we staan in de startblokken om snel te beginnen.”

 

Het ministerie heeft aangegeven dat eerst cliënten met een indicatie voor langdurige zorg worden gevaccineerd en pas later cliënten zonder indicatie. Deze cliënten wonen in veel gevallen wel in hetzelfde gebouw. Bras: “Het is erg onpraktisch en onwenselijk dat de ene cliënt op een locatie een stuk later wordt gevaccineerd dan de ander. Daarom zijn we met onze landelijke organisatie druk aan het lobbyen om alle cliënten tegelijk te kunnen vaccineren.”

Terug naar overzicht