Overzicht Zeeuwse verpleeghuizen

Net als afgelopen week, delen we namens Allévo, Cederhof, Cedrah, Cleijenborch, Eilandzorg, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg, ZorgSaam en Zorgstroom de actuele coronacijfers.

 

In de verpleeg- en verzorgingshuizen in Zeeland zijn er deze week 48 cliënten hersteld. Ook zijn er 38 nieuwe besmettingen bij gekomen en zijn er 15 cliënten overleden.  

 

Angela Bras, woordvoerder namens de verpleeg- en verzorgingshuizen: "Helaas zien we, mede door een uitbraak in de Zoute Viever in Oost-Souburg, deze week fors meer besmettingen dan vorige week. Tevens zijn er afgelopen week veel bewoners overleden aan het virus. Dat vinden we ontzettend verdrietig en heeft grote impact op de zorgmedewerkers. De cijfers bevestigen dat het een zorgelijke situatie blijft in de Zeeuwse verpleeg- en verzorgingshuizen. We doen er alles aan om meer besmettingen te voorkomen. Dat veel medewerkers snel gevaccineerd kunnen worden geeft hoop op betere tijden. We hopen natuurlijk heel erg dat dit het aantal besmettingen terug gaat dringen.”

 

Terug naar overzicht