Online seminar over omgaan met dementie

Online seminar: Hoe gaat u om met dementie?

Hoe gaat u om met iemand die dementie heeft? Daarover organiseert CZ op woensdag 17 februari een online seminar. U krijgt er praktische tips waarmee u meteen aan de slag kunt. Onderaan dit artikel kunt u op een link klikken om naar de website van zorgverzekeraar CZ te gaan, waar u zich kunt aanmelden voor het seminar. Dit seminar is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor niet-CZ verzekerden.

 

De diagnose is gesteld. Hoe verder?

Het duurt meestal even voordat de diagnose dementie wordt gesteld. Na een fase van onrust en veranderingen is er eindelijk duidelijkheid. Fijn, maar ook confronterend. Want hoe gaat u nu om met dementie? Een fase met veel vragen, zoals:

  • Ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta. Wat kan ik hieraan doen? 
  • Hoe vertel ik de diagnose aan onze omgeving? En wat betekent dat voor onze relaties en onze vriendschappen? 
  • Wat is dementie eigenlijk? En hoe ga ik het beste om met elke fase van de ziekte?

Leer omgaan met dementie

Kent u iemand met dementie? Of zorgt u al voor iemand met dementie? Tijdens het online seminar leert u hoe u om het leven na de diagnose dementie zo goed mogelijk voort te zetten, binnen de beperkingen die er zijn. U krijgt praktische tips waarmee u meteen aan de slag kunt.

 

Tips van de experts

Het seminar wordt geleid door presentator Krijn Schuurman. Hij spreekt met een aantal interessante gasten, zoals Marianne van Tol, zorgcoördinator Dr. van Swieten en werkzaam met jonge mensen met dementie, en mantelzorger Rineke Maarse.

Op pc, tablet of mobiel

Het online seminar is op woensdag 17 februari, van 19.00 tot 20.00 uur. U kunt het seminar volgen op uw computer, tablet of mobiele telefoon.

 

Klik hier om naar de website van CZ te gaan om u aan te melden voor het seminar.

Terug naar overzicht