Nieuws over de bezoekregeling en de vaccinaties

Bezoekregeling

Tijdens de persconferentie vertelde minister-president Rutte dat de bezoekersregeling in verpleeghuizen kan worden versoepeld zodra alle bewoners twee keer zijn gevaccineerd. Vanaf dat moment mogen cliënten twee bezoekers per dag ontvangen. Tot die tijd blijft het bij maximaal 1 bezoeker per bewoner per dag.

 

In de praktijk zal het niet voorkomen dat álle bewoners twee keer zijn gevaccineerd: sommige bewoners kunnen of willen niet gevaccineerd worden. Daarom voeren de Zeeuwse verpleeghuizen de versoepeling door per locatie en niet per cliënt. Wanneer de versoepeling in gaat is afhankelijk van het moment waarop de cliënten gevaccineerd zijn en verschilt dus per locatie. We snappen dat bewoners en hun familieleden ernaar uitkijken dat de regeling versoepeld wordt. We zullen binnen Cleijenborch nog even moeten wachten tot de bewoners die gevaccineerd willen worden, gevaccineerd zijn. Vanzelfsprekend blijven alle geldende voorzorgsmaatregelen van kracht.

 

Vaccinaties

Op woensdag 17 maart is Cleijenborch overdag gesloten in verband met de tweede vaccinatieronde van onze bewoners door de Zeeuwse Huisartsen Coöperatie (ZHCo). ’s Avonds is er wel bezoek mogelijk op de reguliere bezoektijd (van 18.30-19.30 uur). Een aantal bewoners hebben vanwege (verdenking op) besmetting met corona nog geen eerste vaccinatie ontvangen. Zowel de ZHCo en de huisarts van onze bewoners, weten momenteel nog niet wanneer de in het geheel nog niet gevaccineerde bewoners aan de beurt zijn en of door wie deze mogen worden gevaccineerd. 

Wij doen ons uiterste best om de vaccinatie alsnog binnen de muren van Cleijenborch te regelen. De bewoners die op 17 maart geen tweede vaccinatie kunnen krijgen omdat ze recent corona hebben gehad, zullen op een later tijdstip worden gevaccineerd.

Terug naar overzicht