Artikel over onze chefkok op website Horecava

Onderstaand artikel over 'onze Hans' staat op de website van de Horecava.
We kunnen de supermarkt niet in lopen of de TV aanzetten of we worden overrompeld met producten die zogenaamd gezond zijn, een bewuste keuze zijn of die omgeven zijn met allerlei marketingmiddelen om de verkopen te doen stijgen.

Zelf ben ik al jaren actief in het koksvak en eigenlijk is dat meer mijn leven dan mijn werk. Daarnaast neem ik deel aan vele activiteiten die raakvlakken hebben met dit vak. Zo ben ik onder andere bestuurslid van Koksgilde Nederland, mede-initiatiefnemer van het ZorgGilde en Dutch Cuisine en heb ik tegenwoordig zelfs een eigen maaltijdlijn in de supermarkt liggen.

Waarom? Tsja, ik geniet ervan hiermee bezig te zijn en ben constant op zoek naar nieuwe uitdagingen. Momenteel richt ik me voornamelijk op aspecten die vandaag de dag een belangrijke rol spelen in mijn vak. Zoals het reduceren van zoutgebruik, het mijden van E-nummers , het bewust omgaan met vlees/vis in gerechten en daarmee ook flexitarisch/vegetarisch aanbod creëren, het gebruik maken van seizoens- en streekaanbod en het toepassen van ambachtelijke bereidingen.

Is dit nieuw? Ja en nee… Ja, omdat het een wereldprimeur is die zijn weerga niet kent, namelijk:
- de eerste productlijn in de retail (Hans Everse’s Zilte Smaaksensaties) die geheel vrij is van toegevoegd zout met authentiek smaakbehoud door toepassing van gezuiverd Oosterscheldewater, die verder E-nummervrij is en ambachtelijk met echte ingrediënten bereid is.
- de eerste en momenteel enige zorgkeuken (Cleijenborch CulinR) die werkt met gezuiverd Oosterscheldewater in de bereidingen op grote schaal en die daarnaast onderscheidend is door de ambachtelijke bereidingen. Ons motto: Laat de kok in je regeren in plaats van regenereren.
Nee, omdat we ons onderscheiden door eigenlijk gewoon normaal te doen. Terug naar de basis, terug naar het origineel met de kennis van nu. Geen ingewikkelde processen, handelingen, toevoegingen of consistenties en structuren, maar GEWOON LEKKER, ECHT EN GEZOND!

Wat ik wil aangeven, is dat we ook gewoon een echte maaltijd kunnen bieden aan al die mensen die niet langer kunnen of willen koken en hun maaltijden inkopen bij de supermarkt. Of, als Tafeltje Dekje cliënt, maaltijden afnemen van ons.

Terug naar overzicht