Allergenen

Allergenen

Vanaf 13 december 2014 is het wettelijk verplicht om consumenten te informeren over aanwezige allergenen in zowel verpakte als onverpakte producten. Dit geldt ook voor de zorgorganisaties. De Europese Unie heeft bepaald dat informatie over voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken, beschikbaar moeten zijn voor consumenten.

 

Allergenen zijn eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken. Mensen met een voedselallergie reageren overgevoelig na het eten van allergenen waar ze allergisch voor zijn. Bij een allergische reactie komen stoffen vrij die verantwoordelijk zijn voor symptomen als roodheid, zwellingen, uitslag en slijmproductie.

 

Door de Europese Unie is bepaald dat alleen informatie afgegeven moet worden over voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken. Dit zijn er 14, te weten: ei, gluten, lupine, melk, sesamzaad, noten, zwaveldioxide, selderij, pinda's, mosterd, vis, weekdieren, soja en schaaldieren.

 

Mocht u vragen hebben over allergenen of een allergie of heeft u andere dieetwensen, vraag ernaar bij één van onze medewerkers voor dat u iets bestelt.

Zij helpen u graag verder en kunnen u met de koks van Cleijenborch CulinR in contact brengen.

 

Wij wensen u een smakelijke maaltijd!

 

 

Keukenteam

Cleijenborch CulinR

Terug naar overzicht