Aflevering Actiz Vitaal Journaal over Mantelzorg

De nieuwste aflevering van het ActiZ Vitaal Journaal gaat over Mantelzorg. In de loop der jaren is mantelzorg belangrijker geworden en het aantal mantelzorgers gestegen. Op dit moment wordt ongeveer 75% van de zorg in Nederland verleend door mantelzorgers. In het Vitaal Journaal meer hierover.

Mantelzorg is langdurige, onbetaalde zorg voor zieke familie of vrienden. Heel erg belangrijk en misschien wel onmisbaar in de toekomst. In het Vitaal Journaal wordt aan Nederlanders aan op straat gevraagd of zij bereid zijn voor anderen te zorgen indien nodig.
In deze aflevering geven een aantal personen uit de zorg antwoord op vragen als ‘wanneer ben je eigenlijk mantelzorger?’ en ‘gaan de verzorgingshuizen straks echt dicht?’. En we zien hoe de zestig jarige Anne-Marie haar verantwoordelijke baan combineert met de mantelzorg voor haar zus, tante en neef.

Het ActiZ Vitaal Journaal is een interactief online journaal dat gemaakt wordt in het kader van de campagne "Het Nieuwe Ouder Worden". De (aankomende) senioren zijn actiever, zelfstandiger en mondiger dan ooit tevoren. Hoe langer senioren een rol blijven spelen in onze maatschappij, hoe minder 'oud' ze zich zullen gaan voelen. Prettiger oud worden, tegen minder kosten".
 
Het Vitaal Journaal wordt gepresenteerd door Myrna Goossen (bekend van o.a. KoffieMAX en Aperitivo). Tijdens de uitzending kunt u tevens actief meestemmen over de onderwerpen die aan bod komen.

 

Klik hier voor het bekijken van de uitzending.

 

bron: Actiz

Terug naar overzicht