Aangepaste bezoekregeling

De situatie in onze regio is op dit moment zeer ernstig. Derhalve volgt hieronder een aanpassing op onze bezoekregeling.

 

Bezoekregeling update 17 december 2020

Stichting Ouderenzorg Noord-Beveland houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwlettend in de gaten. Zo volgen wij de aanbevelingen op van de RIVM en het ministerie van VWS. Daarnaast zijn er extra maatregelen genomen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Ondanks dat we ons uiterste best doen om verspreiding van het virus onder onze zeer kwetsbare doelgroep te beperken, dienen we helaas te leren leven met de onzekerheid dat het risico op coronabesmettingen aanwezig blijft. We doen daarom een dringend beroep op ieders verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met alle veiligheidsmaatregelen, thuis te blijven bij lichte klachten die kunnen duiden op corona en direct contact op te nemen met de GGD. Alleen samen houden we het coronavirus onder controle.

 

Nog even alles op een rijtje:

 • Bezoek is dagelijks welkom. Bewoners mogen in verband met aangescherpte regels vanuit de overheid maximaal twee personen tegelijk per dag (mits er 1,5 meter afstand kan worden gehouden) of twee mensen verspreid over de dag ontvangen. Een uitzondering geldt voor de kerstdagen, dan mogen er drie mensen verspreid over de dag of twee tegelijk op bezoek komen (mits er 1,5 meter afstand kan worden gehouden).
 • Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om voorgenomen bezoek als familie onderling af te stemmen, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
 • Bezoek komt alleen binnen via de hoofdingang van de locatie.
 • Van bezoek wordt de naam bij de hoofdingang geregistreerd (dit om bij een eventuele uitbraak van het coronavirus snel contactonderzoek te kunnen doen). Bij aankomst noteert u datum en tijdstip van binnenkomst en bij vertrek noteert u het tijdstip van vertrek.
 • De gemeenschappelijke ruimten (restaurant, plein en huiskamers) zijn niet toegankelijk voor bezoek.
 • Het dragen van een medisch mondneusmasker (dus géén eigen mondkapje) is verplicht gedurende het hele bezoek, dus ook op het appartement van de cliënt. U krijgt deze bij de ingang.
 • Iedereen is verplicht om bij binnenkomst zijn handen te desinfecteren en handschoenen te dragen (deze worden door ons ter beschikking gesteld) gedurende het gehele bezoek.
 • Mocht er enige verandering in de gezondheidssituatie van de bezoekers optreden, dan verzoeken wij hen dringend niet op bezoek te komen en zich te laten testen op corona.
 • Kappers en schoonheidsspecialisten voeren hun werkzaamheden niet uit. Fysiotherapeuten en medisch pedicures kunnen hun werkzaamheden onder bovenstaande voorwaarden uitvoeren.
 • Wandelen blijft mogelijk, echter binnen de bezoektijden. Ook dan registreert u zich bij de ingang.
 • Wij doen een zeer dringend beroep op bezoekers om bewoners niet mee naar huis te nemen i.v.m. de veiligheid van uw naaste en medebewoners.
  Wanneer u ondanks dit dringende advies toch uw naaste mee naar huis neemt, dan zijn wij genoodzaakt het advies van het RIVM, Actiz en Verenso te volgen en gaat uw naaste bij terugkomst in quarantaine en volgt na een aantal dagen een test.
 • Uiteraard geldt dat wanneer binnen Cleijenborch sprake is van coronabesmetting(en), de bezoekregeling direct wordt aangepast.

Wij begrijpen dat voor velen de feestdagen anders zullen verlopen dan gewenst. Desondanks 
hopen wij op uw begrip en vragen wij u om alle voorwaarden voor bezoek goed na te leven. Dit voor de veiligheid van uw naaste, uzelf, onze medewerkers en de vrijwilligers.

 

De bezoektijden zijn:

Van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur.

Op maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.

In de weekenden en tijdens feestdagen van 13.00 tot 16.30 uur). 

 

Wij zijn trots op alle familieleden en mantelzorgers voor hun begrip en het naleven van de regels in deze moeilijke tijden. Wij wensen u allen fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2021.

Terug naar overzicht