Wondzorg Zeeland

Wondzorg Zeeland

Zorg Zeker Zeeland, het samenwerkingsverband van Iriz Thuiszorg (Goes), Cleijenborch (Colijnsplaat), Cederhof (Kapelle) en Eilandzorg (Zierikzee), heeft het initiatief genomen om samen met verpleegkundig specialist Saskia Rolloos Wondzorg Zeeland op te zetten.

 

Aanleiding

In Nederland zijn er jaarlijks 350.000 wondzorgpatiënten. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met aandoeningen als diabetes en aderverkalking. In Zeeland ontbrak tot voor kort een keten in de wondzorg.

 

Doelstelling

De doelstelling van Wondzorg Zeeland is om gespecialiseerde wondzorg in de thuissituatie te verlenen. Cliënten zodanig te behandelen dat wonden sneller dicht gaan en complicaties worden voorkomen. Hierdoor zal de ziektelast afnemen.

 

Hoe werkt Wondzorg Zeeland?

De verpleegkundig specialist van Wondzorg Zeeland maakt voor elke cliënt een persoonlijk behandelplan en de gespecialiseerde verpleegkundigen leveren de zorg bij de cliënt, zowel in de thuissituatie als op locatie. De verpleegkundig specialist gebruikt de nieuwste technieken op het gebied van wondzorg en werkt nauw samen met de behandelend arts. Wondzorg Zeeland is zeven dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 0113-745080. Voor meer informatie is de website te raadplegen http://www.wondzorgzeeland.nl/